FYSIOTHERAPIE
Preventie… wees de problemen voor!
Sporten is gezond en leuk. Helaas levert het nog weleens een blessure op. Een goede voorbereiding en instructie kan dit voorkomen. Hiervoor ben je bij de fysiotherapeut aan het goede adres. De fysiotherapeut is tenslotte de specialist in beweging.
Gespecialiseerd in schouderklachten en blessures.
De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in het behandelen van schouderklachten. Een combinatie van fysiotherapie en manuele therapie is hierbij bewezen effectief.
Bij hardloopblessures is het maken van een loopanalyse erg belangrijk. Dit geeft al snel duidelijkheid welke spieren wellicht nog wat versterkt moeten worden en hoe je je loopstijl kunt verbeteren. Zo kun je gericht gaan trainen.
Een afspraak maken kan zonder verwijzing van een arts. Voor behandeling aan huis is een verwijzing noodzakelijk, bij complexe gezondheidsproblemen wenselijk.
* Een afspraak maken kan ZONDER verwijzing van je huisarts
MANUEELTHERAPIE
Bewegingsvrijheid!
Daarvoor ga je naar de manueeltherapeut.
Want als je bewegingsvrijheid verminderd is, kan manuele therapie de oplossing bieden.
Analyse van het hele lichaam.
Doordat de manueeltherapeut je complete lichaam beoordeelt in plaats van slechts één onderdeel, kan er een heldere analyse gemaakt worden van wat er mankeert.
Tijdens het onderzoek zal blijken of en hoe jouw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heb je dus duidelijkheid over de verdere behandeling.
* Een afspraak maken kan ZONDER verwijzing van je huisarts
RUNNINGTHERAPIE
Hardlopen om je beter te voelen.
Veel mensen in onze moderne maatschappij hebben last van stress-gerelateerde klachten. Dat heeft verschillende oorzaken, maar de kern is gelegen in het feit dat de druk om te presteren hoog is. Als we voor een langere periode boven ons niveau worden belast, ontwikkelen we klachten van fysieke en psychische aard.
Letterlijk en figuurlijk weer stevig op je benen staan!
Wetenschappelijk onderzoek laat overtuigend zien dat regelmatig bewegen de mens goed doet. Dat brengt een aantal processen in ons lichaam op gang, die stoffen produceren waardoor we ons prettiger gaan voelen. De beweger krijgt daarbij een toename in conditie en zelfvertrouwen en een afname van onzekerheid, angsten en depressie. We kunnen letterlijk de stress uit ons lijf lopen.
Kern van de Runningtherapie is het gebruik van hardlopen om de” psychische conditie” te verbeteren. Het hardlopen wordt opgebouwd tot een niveau dat een ontspannen duurloop van een half uur (of meer) mogelijk is. De weg er naar toe is niet altijd leuk of makkelijk, maar als het punt bereikt is levert dat veel voldoening op.
* Een afspraak maken kan ZONDER verwijzing van je huisarts
ECHOGRAFIE
Een kijkje nemen in je lijf.
Echografie is een beeldvormende techniek die gebruik maakt van geluidsgolven. Dit is een comfortabele en onschadelijke onderzoekstechniek. Je kunt hierdoor als het ware een kijkje in het lichaam nemen.
Diagnose en prognose.
Door middel van echografie (musculo skeletal ultrasound) kunnen met name de zachte weefsels tot op het bot goed in beeld gebracht worden. Bijvoorbeeld spieren, pezen, banden en gewrichtskapsel. Met name de weefsels van de ledematen zijn goed toegankelijk voor echografie.
Door het in beeld brengen van een aandoening kan er gericht een diagnose worden gesteld. Ook kan er een prognose ten aanzien van herstel worden gegeven en direct een efficiënte behandeling worden ingezet.
Het echografie-onderzoek is niet een op zichzelf staand onderzoek. Het wordt gedaan als aanvulling van het fysiotherapeutisch onderzoek.
* Een afspraak maken kan ZONDER verwijzing van je huisarts
HARDLOOPTECHNIEK ANALYSE
Onmisbaar bij preventie of herstel van hardloopblessures
Loop je nog niet zo lang, wil je weleens weten waar je op moet letten? Om je techniek te verbeteren, blessures te voorkomen en efficiënter te lopen?
Of
Heb je al veel loopervaring maar toch vaak last van dat ene pijntje?
Dan is dit iets voor jou!
Op de loopband maken we een kort filmpje. We bekijken je techniek met hoekmetingen van bekken, heup, knie en enkel. Hierna krijg je tips om je techniek te verbeteren en oefeningen die dit kunnen ondersteunen. Bij een 2e film opname zie je daar vaak direct al de resultaten van.
Interesse?
Maak nu een afspraak!
* Een afspraak maken kan ZONDER verwijzing van je huisarts
FIETSBLESSURE
Als pijn je passie in de weg zit
Fietsen, je vindt het leuk of niet. Maar door pijn en ongemakken kan het plezier verdwijnen. Zeker als je doelen hebt gesteld die je hierdoor niet meer kunt realiseren.
De behandeling van een fietsblessure vergt een goede analyse. Dit betekent natuurlijk lichamelijk onderzoek maar ook; hoe zit je op de fiets? en hoe zagen je trainingen van de afgelopen periode eruit?
Aan de hand van de uitkomsten kunnen we een plan maken voor herstel.
* Een afspraak maken kan ZONDER verwijzing van je huisarts